2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης Κύπρου 2, Κοζάνη 501 31

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως κατά το σχ. έτος 2021 – 2022 λειτουργεί στο σχολείο μας Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.).

Oι Ε.Δ.Υ. αποτελούν ένα καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην οργάνωση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία και γενικά στην οργάνωση της παροχής της εκπαίδευσης και στη λειτουργία του σχολείου και έχουν στόχο τη διεπιστημονική ενίσχυση του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο με την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης και επιπρόσθετων συμπληρωματικών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της κοινής εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι στις συνεδριάσεις των Ε.Δ.Υ. καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, αν οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. συνεδριάζουν για το σχεδιασμό Ε.Π.Ε., καθώς και για την παροχή απόψεων σε κάθε άλλη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. η ενδυνάμωση και η προώθηση της συνεργασίας, καθώς και ο συντονισμός του έργου των σχολικών μονάδων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προαγωγή συνολικά της ψυχοκοινωνικής τους υγείας

Οι ενέργειες και εισηγήσεις της Ε.Δ.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει (α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, (β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Η Ε.Δ.Υ. του σχολείου μας αποτελείται από τα εξής μέλη:

α) Τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, κ. Αναγνωστάκη Αναστάσιο, ο οποίος επιτελεί ρόλο συντονιστή και τον Υποδιευθυντή κ. Φιλιππίδη Παναγιώτη (ως αναπληρωτή του)

β) Την ψυχολόγο κα. Σβώλη Χιονία

γ) Την κοινωνική λειτουργό κα. Γαλάνη Δήμητρα

δ) Την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης κα. Τσιοκάνου Σοφία

ε) Τη γραμματέα της επιτροπής εκπαιδευτικό κα. Σιώζου Ουρανία και την εκπαιδευτικό κα. Σαουλίδου Ειρήνη (ως αναπληρώτρια της).

στ) Τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας

Η Ε.Δ.Υ. συνεδριάζει και προγραμματίζει ατομικές συνεδρίες με τους κηδεμόνες των μαθητών αλλά και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας κάθε Τετάρτη, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου μας.

Οι γονείς που επιθυμούν συνάντηση με τα μέλη της Ε.Δ.Υ. μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του σχολείου στο 2461034696 για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό της συνάντησης.

Σχετικά νέα

Σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα

Την Παρασκευή  21 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων  από τα τμήματα της  Β΄  Τάξης του Σχολείου.  Ώρα προσέλευσης μαθητών 08.15΄ π.μ.’ Ώρα έναρξης της γιορτής 08.30΄ π.μ.  . Οι μαθητές  θα σχολάσουν […]

Περισσότερα...

Έλεγχοι προόδου Γ΄ τριμήνου και απολυτήρια για το Σχολικό Έτος 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25/06/2021 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου  και τα απολυτήρια στους μαθητές για το Σχολικό Έτος 2020-2021 από τις 09.00΄π.μ. έως  τις 10.00΄π.μ. Το ολοήμερο ΔΕΝ θα λειτουργήσει. Κ  Α  Λ  […]

Περισσότερα...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας». Voucher 200 ευρώ για προμήθεια tablet.

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως […]

Περισσότερα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο