2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης Κύπρου 2, Κοζάνη 501 31

Αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας και έναρξη εξ αποστάσεως μαθημάτων

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το σχολείο μας θα λειτουργήσει με πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα υπάρχει η σύγχρονη εκπαίδευση μέσω των συνδέσμων Webex των Εκπαιδευτικών και η ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας e-class. Σας παρακαλούμε να δοκιμάσετε την πρόσβαση των παιδιών σας στους λογαριασμούς τους στο Π.Σ.Δ. και στον σύνδεσμο: https://eclass.sch.gr/

Θα σας ενημερώσουμε με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το πρόγραμμα μαθημάτων καθώς και τους συνδέσμους ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών (links webex) τους οποίους θα αποθηκεύσετε ώστε να μπορείτε να έχετε με ένα κλικ άμεση πρόσβαση σε αυτούς. Προτείνεται να δοκιμάσετε την ορθή λειτουργία του εξοπλισμού σας.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αρ. πρωτ. 121802/15-09-2020, «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2020-21») «η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/-τριες.

Η ύλη θα καλύπτεται κανονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ.

Σας επισημαίνουμε ότι, για την αποτελεσματικότητα και τη διατήρηση της ποιότητας της τηλε-εκπαίδευσης, είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι κάτωθι κανόνες:

? Οι μαθητές παρακολουθούν κανονικά όλο το ωράριο και οφείλουν να είναι συνεπείς στα καθημερινά τους καθήκοντα καθώς και να συμμετέχουν στο μάθημα απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπαιδευτικών.

? Kατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης εισέρχονται στους συνδέσμους (links) του Webex στην ώρα που έχει οριστεί και όχι αργότερα, γιατί κάθε καθυστέρηση προκαλεί προβλήματα στη διεξαγωγή του μαθήματος.

? Παρουσιάζονται στο μάθημα με το κανονικό τους όνομα και όχι με ψευδώνυμα.

? Έχουν συνήθως κλειστές τις κάμερες με σύσταση του/της εκπ/κού και τα μικρόφωνά τους και παρεμβαίνουν όταν τους ζητηθεί.

? Είναι κόσμιοι και ήρεμοι κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κατανοώντας τη σημασία του σεβασμού των άλλων στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

? Είναι υποχρεωτική η ανάρτηση των εργασιών τους στη μορφή που ορίζει  ο/η εκπ/κός και στο χρονικό περιθώριο που θα ζητείται.

Οδηγίες για τα μαθήματα του Σχολείου μας στην πλατφόρμα e-class

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης webex

Οδηγίες για την πρόσβαση στο προσωπικό e-mail των μαθητριών/τών στο ΠΣΔ

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας τακτικά.

Σχετικά νέα

Ευχές Πάσχα

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά, Φέτος, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, θα γιορτάσουμε το Πάσχα διαφορετικά από άλλες φορές.Πιστεύουμε πως η Ανάσταση του Χριστού θα δώσει σε όλο τον κόσμο […]

Περισσότερα...

Σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα

Την Παρασκευή  21 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων  από τα τμήματα της  Β΄  Τάξης του Σχολείου.  Ώρα προσέλευσης μαθητών 08.15΄ π.μ.’ Ώρα έναρξης της γιορτής 08.30΄ π.μ.  . Οι μαθητές  θα σχολάσουν […]

Περισσότερα...

Διακοπή λειτουργίας κυλικείου

Από τη Δευτέρα 18-03-2019 το ΚΥΛΙΚΕΙΟ του σχολείου ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Παρακαλούνται οι γονείς  να φροντίζουν για το καθημερινό  πρωινό των παιδιών τους . Όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του κυλικείου, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα...
Skip to content